Наші в Раді: переяславські студенти-політологи побували на парламентських слуханнях.

07.10.2016 18:52

7 вересня 2016 року колектив членів та активістів Наукового студентського товариства  ПХДПУ ім. Г. Сковороди, за ініціативи "Об'єднання "САМОПОМІЧ" та підтримки ГО "Ліга інтернів", приймав участь у парламентських слуханнях: "75-ті роковини трагедії Бабиного Яру: уроки історії та сучасність", за участі президентів України Петра Порошенка та Держави Ізраїль Реувена Рівліна.

Учасники заслухали змістовні темові доповіді та виступи: директора Інституту національної пам'яті Володимира В'ятровича, президента Світового Конгресу Українців Євгена Чолія, дисидента Івана Дзюби (аплодували стоячи), журналіста Віталія Портнікова, композитора Олександра Злотника, народних депутатів Ірини Подоляк, Ольги Богомолець, Григорія Немирі, Олександра Фельдмана, Володимира Литвина, Борислава Берези, представників нацменшин та іудейських організацій Києва та України, равинів та очевидців подій Бабиного Яру. Було змістовно!

Приємно, що серед присутніх у залі були багато народних депутатів, Патріарх Київський та Всієї України Філарет, вище керівництво держави у складі: Голови ВРУ Андрія Парубія, його першого заступника Ірини Геращенко (що і вела слухання), прем'єр-міністра України Володимира Гройсмана, віце-прем'єра В’ячеслава Кириленка, міністра культури Євгена Нищука, міністра закордонних справ Павла Клімкіна та багатьох інших.

А врешті, ми, студенти-переяславці, і самі відчули себе в шкурі народних обранців, і своєрідно приміряли образи можновладців, вдосталь пофотографувались. Ми відчули новий прилив сил для роботи на благо рідного університету та всієї нашої Української держави. Скоро повернемось в ці крісла, і нас не зіпсують олігархи, спокуса лобіювання власних інтересів та інші радощі депутатського життя. Час працювати для країни, і як шкода що багато хто, з тих хто щоденно сидить у цьому залі, цього не хочуть розуміти!

Ми, як учасники слухань, переконані, що і надалі необхідно плекати в українському суспільстві атмосферу толерантності на основі усвідомлення історичних уроків Голокосту та інших геноцидів. Адже саме збереження історичної пам’яті є ознакою європейської демократичної держави, фундаментом розвитку громадянського суспільства.

Для майбутніх поколінь трагедія Бабиного Яру має бути нагадуванням, яку велику ціну платять народи, здобуваючи Мир.

Максим Левченко