Перший конгрес STEM-освіти у м. Чернігів, 24.01.2020

26.01.2020 16:09

24 січня 2020 року викладачі кафедри політології Коцур В.В. та Коцур Л.М. відвідали Перший конгрес STEM-освіти, який проходив у м. Чернігів.

На захід прибуло 204 учасники, серед яких: учителі, науковці, голови ОТГ та керівники районних управлінь освіти. Пленарне засідання відкрили представники Чернігівської ОДА, які привітали учасників конгресу та наголосили на тому, що зміни для України є вкрай важливими. Зокрема зазначили, що постйні інновації й розвиток технологій в світі спонукають Україну змінювати підходи до підготовки конкурентоспроможних фахівців.

З доповіддю "STEM-освіта. Задачі, проблеми та перспективи широкого впровадження в освітній процес" виступив к.ф.н., ректор ЧОІППО ім. К.Д. Ушинського - Заліський А.А. Він зазначив, що STEM-освіта є також філософією нової української школи (НУШ) і включає в себе: новий зміст, нового вчителя й нове освітнє середовище. Серед переваг STEM-освіти він назвав міжпредметні звязки й орієнтацію на практичну діяльність.

Василашко І.П. - завідувачка сектору підготовки вчителів STEM-освіти відділу STEM-освіти ДНУ ІМЗО під час виступу нагадала про зникнення старих професій і появу нових професій (https://profatlas.com.ua/ ) та компетентностей, які багато у чому відображають філософію STEM-освіти. Новий вчетель - це перш за все ментор, який має показувати учням ресурси звідки вони можуть почерпнути необхідні знання.

Не менш цікавими були виступи й інших спікерів, які вкотре нагадали про значення освіти й знань в сучасному світі та поліпшення якості освіти завдяки широкому використанню технологій тощо.